Forskellen på personlige tanker og Princippet Tanke!

Skrevet af Natasha Swerdloff

Et billede, der indeholder udendørs, himmel, sten, mand

Automatisk genereret beskrivelse

En af de mest almindelige misforståelser indenfor samtalen om De Tre Principper, handler om forskellen på “tanker” og Princippet Tanke. Jeg vil i denne blog forsøge at gøre rede for forskellen, så det bliver mere enkelt at forstå, hvad der er hvad.

Det er ganske almindeligt at blive forvirret over, hvad der er hvad, når vi taler om tanker og Princippet Tanke. Det er let at fare vild i de to, og for at finde tilbage på sporet har du brug for at se koblingen mellem Princippet Tanke og tænkning.

Princippet Tanke er den bagvedliggende kraft, der skaber hele spektret af menneskelig oplevelse.

Fra ”Den Glemte Forbindelse” af Sydney Banks

Vi lever i en verden af Tanker. Der er intet i vores oplevelse, fra det øjeblik vi bliver født, til det øjeblik vi dør, som ikke er bragt til live gennem Tankens Princip. Tankens Princip er formløs og uendeligt kreativt.

Princippet Tanke skaber hele tiden mental aktivitet eller tænkning, som finder sted i dit hoved og i alle menneskers hoveder. Det er Princippet Tanke, som skaber alle de former for mental aktivitet, du oplever: ideer, koncepter, overbevisninger, indtryk, billeder og hele din hukommelse.

Princippet Tanke er også den energi der skaber alt, hvad du mærker og alle dine følelser. Du er en tænker med fri vilje, så du har din frihed til at beslutte, hvilke tanker du vil lytte til, og hvilke du vil overhøre. Du har din frihed til at give en tanke opmærksomhed eller ej. Du har din frihed til at handle på en tanke eller ej.

Når vi taler om Princippet Tanke, taler vi ikke om den strøm af indhold, der flyder gennem dit hoved hele tiden – det er din personlige tænkning.

Princippet Tanke er meget større og dybere. Det er det, der muliggør skabelsen af alt mentalt liv, alt hvad du tænker, opfatter og føler. Der er ikke noget før dette Princip. Det er det ultimativt skabende potentiale eller energi, ud fra hvilket al oplevelse opstår.

Du er, som alle andre, altid forbundet med denne skabende kreative energi. Lige nu skaber Princippet Tanke de følelser, sansninger og opfattelser, som du oplever, mens du læser dette.

Princippet Tanke er upersonligt, hvorimod indholdet af din tænkning er personlig. Din personlige tænkning er unik for dig, ligesom andres personlige tænkning er unik for dem. Vi har hver vores egne koncepter, ideer og underliggende overbevisninger. Nogle gange kalder vi det for det konceptuelle sind.

Princippet Tanke findes før dit konceptuelle sind. Derfor ligger det før eller forud for enhver tanke, du hører i dit hoved, og før hver enkelt af dine ideer og overbevisninger. Det ligger før enhver etikette, du måtte sætte på personer eller ting.

Ligesom skulpturens ler ikke er skulpturen, så er tanker ikke virkeligheden. Dog er vores personlige virkelighed formet af vores tanker.

Fra ”Den Glemte Forbindelse” af Sydney Banks

Princippet Tanke er en formløs kraft, og er det Princip, der genererer indholdet af din personlige tænkning. Det er Princippet Tanke, der skaber dine triste, bekymrede eller begejstrede tanker. Tankens Princip er hele tiden i gang med at skabe, det du oplever dagen igennem.

Heldigvis er du som tænker fri til at bruge Tankens kreative energi til hvad som helst. Du kan opdage det, som Sydney Banks sagde, at ”dine tanker ingen magt har i sig selv, kun den magt du giver dem”. Det betyder at triste, bekymrede eller ulykkelige tanker ikke har nogen betydning i sig selv, medmindre du tillægger dem betydning.

Tanker du ikke tror på, eller som du ikke giver betydning, kommer og går frit uden at påvirke dig negativt. Altså skaber tanker ikke en følelse i dig, medmindre du tror på tanken. Når du tror på en tanke så vil Princippet Tanke, sammen med Princippet Bevidsthed og Princippet Livskraft skabe en oplevelse i dig.

Hvis du har fokus på din tænkning, vil du hele tiden analysere indholdet af dine tanker. Når du får øje på Tankens Princip, får du mulighed for at vågne op fra indholdet af tænkning og blive opmærksom på den sande kilde til din oplevelse. Den opdagelse er nyttig. Den gør det muligt at holde op med at give andet end Princippet Tanke skylden for det, du oplever.

Det giver plads til, at du kan se dine følelser og oplevelsers flygtige, evigt foranderlige, illusoriske natur. Og det giver dig mulighed for at erkende, at det du tænker, ikke er virkeligheden, som den er, men blot en konstrueret version af virkeligheden. Opdagelsen af hvad det er, der skaber alle dine oplevelser, sætter dig fri fra de begrænsninger, der ligger i dine personlige koncepter, ideer og overbevisninger.

Relaterede artikler

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *